Implant Mamar pentru marirea sanilor ("silicoane")

Implant mamar

Implantul mamar - solutia estetica pentru marirea sanilor

Sunt Dr. Daniela Diveică,

si Implantul mamar, sau “silicoanele”, cum mai folosim in limbaj curent si modul in care acestea pot aduce imbunatatiri estetice substantiale sanilor, fac parte din expertiza mea ca si chirurg estetician. Folosesc pensa Ellman cu Radiofrecventa pentru o recuperare optima, iar ceea ce consider ca ma defineste …

in mod expres este preocuparea majora sa evit pe cat posibil orice complicatii, pentru ca durerea si suferinta provocate de acestea pot umbri bucuria unor sani frumosi.  In fiecare an merg la congrese internationale de chirurgie estetica a sanului, caci  afi la curent cele mai noi tehnici este esential. 

– Daca sunt eu cel mai potrivit chirurg estetician la care sa faci aceasta operatie? 

Ramane sa te convingi programandu-te la o consultatie, asa ca te astept cu drag, 

DD

Dr. Daniela Diveica in operatia de implant mamar

Cine?

Cine apeleaza la implantul mamar?

femeie cu sani mici

Femeile de diferite varste care isi doresc sani mai mari, cu volum, mai fermi, simetrici, cu aspect senzual sau natural

Femeile care doresc inlocuirea implanturilor / schimbarea cu unele mai mari sau mai mici

Implant mamar rotund sau anatomic?

Forma de implant silicon pt. sani poate fi rotunda sau anatomica

Aceasta este o explicatie “simplista”, in realitate lucrurile sunt mai complexe: de exemplu un implant rotund pe o anumita constitutie anatomica si pozitionat corect poate ca in final sa aiba un rezultat foarte …natural!.  

Cele mai importante lucruri de stiut despre implantul mamar

Tehnica chirurgicala pentru operatia de implant mamar

Tehnica chirurgicala utilizata de pentru marirea sanilor cu implanturi cu silicon depinde de caracterististicile anatomice proprii fiecarei paciente dar si rezultatele pe care le doriti.
Ca si tehnica, se creeaza un ‘buzunar in care este introdus implantul siliconic, acesta  poate fi facut sub-muscular (in spatele muschiului pectoral, in contact cu grilajul costal), sau sub-glandular (in spatele glandei mamare, respectiv peste muschiul pectoral). Cel mai frecvent se practica plasarea sub-musculara. 

– Incizia poate fi localizata in trei locuri diferite: in santul submamar, periareolar sau la nivelul axilei.

Tehnica chirurgicala utilizata de pentru marirea sanilor cu implanturi cu silicon depinde de caracterististicile anatomice proprii fiecarei paciente dar si rezultatele pe care le doriti.

IMPORTANT DE STIUT! Operatia se desfasoara intr-o sala de operatie cu anestezie generala, in conditii de maxima igiena si dotare tehnica medicala la standarde europene.  Imediat dupa operatie veti fi monitorizata intr-o sala speciala de recuperare, sanii vor fi pansati cu pansamente sau sutien/ bustiera speciala.

Complicatii posibile dupa operatia de implant mamar

De la an la an atat tehnicile chirurgicale cat si implanturile propriu-zise siliconice s-au au perfectionat foarte mult, astfel ca sunt tot mai putine cazurile de operatii care au diverse complicatii. 

Personal, consider ca o mare parte din complicatii pot fi evitate sau diminuate ca si intensitate printr-o grija sporita acordata fiecarui pas al operatiei incepand de la pregatirea pentru operatie a organismului, alegerea implantului, realizarea operatiei propriu-zise si nu in ultimul rand la grija si comunicarea de dupa operatie. De aceea eu personal tin legatura foarte strans cu pacientele mele si le solicit sa-mi comunice fiecare simptom ce poate trezi suspiciuni!

Totusi, daca este sa enumeram posibilele complicatii ce apar mai frecvent acestea sunt: 

Contractura capsulara a implantului mamar

Contractura capsulara este una din posibilele complicatii ce pot aparea ca reactie a propriului organism la introducerea implantului mamar siliconic in corp. In jurul implantului se formeaza o capsula din tesut conjunctiv care se poate contracta, poate apasa pe implant, poate cauza dureri, intarire, afectarea formei implantului. Rezolvarea – este de multe ori chirurgicala: fie se inlatura capsula fi se inlocuieste si implantul.

Implanturile de ultima generatie si tehnica de operat submusculara au redus la minim aceasta complicatie.

Alte complicatii dupa implantul mamar

  • hematomul – acumularea de sange in buzunarul implantului mamar. De regula cantitatea este mica si nu pune probleme, dar in cazul unui hematom mare intervenit (drenare, reinterventie chirurgicala), altfel poate favoriza contractura capsulara si infectia.
  • seromul – acumularea de lichid seros in buzunarul implantului mamar. De regula raspunde la tratament antiinflamator, dar uneori necesita drenaj.
  • infectia – poate aparea la orice operatie, de aceea este important ca in momentul realizarii operatiei pacienta sa nu aiba vreo infectie latenta in corp. De regula, se sapunde pozitiv la tratamentul antibiotic.
  • cicatrici cheloide si cicatrici hipertrofe – cicatrici inestetice cu o anumita textura in relief si cu o culoare rosiatica, ce pot fi prevenita de regula prin folosirea unor creme specifice
  • migrarea implantului – schimbarea pozitiei (extrem de rar);
  • modificare de sensibilitate la nivelul mamelonului: fie senzatiile sunt simtite mai intens, fie senzatiile sunt diminuate sau lipsesc. De regula, se rezolva de la sine in timp.

Pret operatie Implant mamar siliconic 

Pretul pentru operatia de marire a sanilor cu impant mamar este intre 3500 -4000 euro, in functie de tipul de implant, si presupune operatia realizata in cele mai moderne conditii medicale, in spital privat de nivel european. 

Daca se are in vedere doar inlocuirea implanturilor / schimbarea lor, pretul este de 3500 euro. Daca schimbarea implanturilor presupune si corectia unor complcatii, in functie de cat de importante si dificil de corectat sunt acestea, pretul total poate ajunge la 4000-5000 euro

Daca operatia de aungmentare mamara cu implant siliconic este dublata in aceeasi opratie de mastopexie (tehnici de lifting de ascensionare / ridicare a sanilor cazuti) pretul total va fi de 4000-4500 euro.

 

Inainte si dupa

operatie de implant mamar cu implanturi Polytech anatomice
Operatie de implant mamar, pacienta cu hipoplazie mamară și asimetrie mamară; - am folosit un implant anatomic Polytech 350cc; rezultat la 1 luna dupa operatie

Tel. / Whatsapp

0737 965 600​

Str. Stefan Negulescu, Nr. 34 – Bucuresti

Scroll to Top