Lipoaspiratie "|" Dr. Daniela Diveică

LIPOASPIRATIE

Prin operatia estetica de Lipoaspiratie, (denumita si liposuctie sau lipoplastie) se indeparteaza grasimea localizata

Sunt Dr. Daniela Diveică,

 iar Lipoaspiratia face parte din operatiie si procedurile estetice pe care le realizez. 

Am constatat ca aceasta este una din acele operatii despre care pacientii au de multe ori informatii “contradictorii” asa ca va astept la o consultatie sa lamurim si sa stabilim impreuna “planul de actiune” potrivit pentru dumneavoastra!

Chirurg estetician Bucuresti

Lucruri esentiale pe care trebuie sa le cunosti despre Lipoaspiratie

Prin operatia estetica de Lipoaspiratie, (denumita si liposuctie sau lipoplastie) se indeparteaza grasimea localizata nedorit in diferite zone ale corpului: abdomen, coapse, solduri, fese,brate, față, gat.

Liposuctie prin “Super-Wet technique”


Se foloseste tehnica tehnica superwet (sau prin intumescenta) pentru a realiza lipoaspiratia /liposculptura. Asemenea esteticienilor de renume din intreaga lume, considera ca aceasta tehnica este in momentul de fata, cea mai buna, cea mai sigura, cea mai precisa, cu o recuperare excelenta.

Iata si cum se realizeaza lipoaspiratia super-wet:
Se fac niste incizii minuscule in apropierea zonelor de tratat. Uneori incizia este atat de mica incat nu necesita fire de sutura.

Prin acele micro-incizii introduc canule de marimi variabile.

Mai intai se injecteaza o solutie (amestec de solutie salina cu adaos de adrenalina, anestezic local si bicarbonat de sodiu). Astfel, grasimea este mobilizata si extrasa prin folosirea unui vacuum. Pentru zone mici /medii se folosesc seringi vacumizate.

Lipoaspiratia – procedura inalt individualizata


… altfel spus, succesul acestei interventii depinde in egala masura de:

  • medicul care realizeaza operatia
  • tehnica si indemanarea;
  • datele proprii pacientului, diferite de la caz la caz : cat de gros si mai ales cat de dens este tesutul gras, de tonusul si elasticitatea pielii.
  •  

Transfer de grăsime acolo unde ESTE nevoie de volum!


Tot serigi se folosesc atunci cand se doreste transferarea grasimii suctionate in alte zone ale corpului, pentru a creste volumul zonei acceptoare (de exemplu la nivelul buzelor) prin microlipofiling. Se pot folosi si pentru tratamentul ridurilor profunde, pentru volumul feselor, (NOU) pentru cea mai noua tehnica de implant mamar.

Zona aspirata se panseaza intr-un conformator special pentru a ajuta pielea sa se ‘plieze’ pe noul continut. Uneori sunt necesare interventii secundare pentru a indeparta pielea in exces.

Lipoaspiratia se poate face pentru urmatoarele zone:

abdomen
talie
solduri
coapse
fese
genunchi (partea interioara)
gambe
glezne
brate
gat
obraz/ barbie

 

CINE poate face operatia?

Lipoaspiratia este tratamentul ideal pentru a obtine o remodelare a unor zone in care apare grasime localizata.

Candidatii ideali pentru acest tip de interventie sunt persoanele adulte, femei sau barbati, de orice varsta, cu masa corporala cuprinsa intr-un interval de plus/minus 30% din valoarea ideala, cu pielea ferma si elastica si cu un bun tonus muscular.

Atentie!
Lipoaspiratia NU este o metoda de slabire!

Lipoaspiratia NU este un tratament pentru obezitate!

Lipoaspiratia NU este un tratament eficient pentru celulita sau vergeturi!

 

 

 

Inainte si dupa Lipoaspiratie

Ce trebuie sa faci înainte de liposuctie


In cursul consultatiei, iti va prezenta un set se indrumari precise, care difera in functie tipul de anestezie pe care esteticianul hotaraste sa o aplice in cazul tau. Astfel, vei fi informata cu privire la medicatie, fumat si alte masuri specifice.

Ce trebuie sa faci după de operatie?


Cum te simti dupa operatie?

Desigur ca lucrurile stau diferit in functie de tipul de anestezie si cat de mare a fost suprafata/ cat de mare a fost cantitatea de grasime extrasa.

Totusi, se pot trasa cateva concluzii:

Durerea – nu este la un nivel crescut ci din contra, unele paciente o descriu mai degraba ca pe o jena, un inconfort. In orice caz in timp in prima saptamana aceasta va fi tinuta sub control cu analgezice si poate continua si in saptaman ce urmeaza daca va fi cazul.

Vindecarea
Lipoaspiratia este o operatie din ce in ce mai accesata si pentru faptul, in ultimii ani tehnica super-wet s-a perfectionat iar vindecarea se produce mai repede, cu mai putina durere.

Atentie!

Pentru o vindecare mai buna, mia rapida se recomanda sa incepeti sa faceti miscare moderat, cat mai curand. Este foarte important pentru prevenirea emboliilor si grabeste vindecarea.

Plaga operatorie in sine se vindeca repede, intre 3-10 zile, in functie de dimensiune dar si de specificitatea pacientului. Procesul de vindecare in ansamblu continua timp de mai multe saptamani.

Trebui sa va asteptati sa aveti edeme si echimoze (umflaturi si vanatai), nu va ingrijorati, fac parte din vindecarea normala. Vânataile (uneori chiar nu apar) se vindeca, in medie in aprox. 7 zile. , iar edemul poate dura ceva mai mult, aprox. 1 luna.

Uneori, pacientii pot simti o usoara amorteaza a zonei liposuctionate, dar si aceast dispare treptat in max. 2 luni.

Cicatricile: intrucat se fac niste incizii extrem de mici (micro-incizii) de cele mai multe ori cicatricile sunt extrem de fine si mici, aproape insesizabile. Dr. Daniela Diveica nici nu foloseste fire de sutura in majoritatea cazurilor ceea ce face ca vindecarea sa se faca si mai estetic.

Un bandaj elastic, compresiv trebuie purtat 2 luni. (sau imbracaminte elastica specifica). Acesta are rolul de a controla edemul care se dezvolta postoperator si de a comprima pielea pe noul continut.

Tel. / Whatsapp

0737 965 600​

Str. Stefan Negulescu, Nr. 34 – Bucuresti

Scroll to Top