Labioplastie - Dr. Daniela Diveică | Bucuresti

LABIOPLASTIE

Prin labioplastie se modifica marimea si forma labiilor

Sunt Dr. Daniela Diveică,

 iar operatia de Labioplastie face parte din expertiza mea, alaturi de alte interventii pentru estetica intima feminina. 

Si eu sunt femeie si poate ca asta ma ajuta sa inteleg si mai bine aceste probleme, asa ca va invit sa dicutam. deschis. Cu delicatete si respectand intimitatea, desigur.

dr Daniela Diveica, Cabinet Chirurgie Estetica, Bucuresti

Cine?

Cine apeleaza la labioplastie?

Femeile de diferite varste care au  labiile prea mari, voluminoase, asimetrice

Femeile dupa nastere sau o data cu inaintarea in varsta se confrunta cu modificarea esteticii labiilor sau “cameltoe”

Ce probleme rezolva Labioplastia :

Labioplastia corecteaza labiile prea mari, prea voluminoase, prea lungi, inchise la culoare (hiperpigmentate) "căzute" sau asimetrice.

labioplastie imagine sugestiva

5 lucruri esentiale pe care trebuie sa le cunosti despre Labioplastie

1. – pentru labiile mici (interioare) sau pentru labiile mari (externe)

Operatia de Labioplastie vizeaza, cel mai des labiile mici dar se poate face si pentru labiile mari. labioplastie inainte si dupa

2. Labioplastia este operatia estetica cu cel mai mare procent de crestere:

Zona intima iesit din ce in ce mai mult din zona tabu, si tot mai multe femei doresc sa corecteze si estetica acestei zone, nu doar estetica faciala si corporala. Studiile arata ca desi este o problema considerata “minora”, ea poate afecta increderea in sine mai ales in viata intima si de cuplu. Operatia labiilor respectiv labioplastia  este una din cele mai cautate proceduri cautate pe Google, asadar o dovada in plus ca tot mai multe femei sunt preocupate de rezolvarea acestei probleme.

3. Labioplastia se face de obicei cu anestezie locală,  recuperare rapidă

Labioplastia este o operatie estetica care, desi solicita o anume “finețe” operatorie si o tehnica speciala, NU este considerata deloc o operatie complicata pentru pacienta. Aceasta are o durata de 30-90 min, nu necesita zile de internare (pacienta pleaca acasa in ziua respectiva), iar recuperarea este rapida (1-2 saptamani), integrala in 6-8 saptamani.

4. Labioplastia poate fi facuta de catre femei de diferite varste

Trebuie spus ca anumite probleme estetice ale labiilor, care pot fi prea mari, prea umflate, asimetrice, alungite, etc, pot exista:
  • pur si simplu constitutional, deci si la femeile tinere,
  • sau pot aparea dupa nastere, dupa tratamente hormonale,
  • sau odata cu inaintarea in varsta, cand zona genitala /labiile capata un aspect flasc (labii “cazute”)
Asadar, labioplastia este o operatie personalizata, si se adreseaza femeilor indiferent de varsta care sunt deranjate si afectate de marimea si forma labiilor. 

5. Care este mărimea normală a labiilor?

Nu exista o marime normala, insa femeile se considera multumite atunci cand labiile mici nu depasesc labiile mari, externe.  In principiu nu trebuie  luate neaparat etaloane in cest sens, si trebuie avut in vedere faptul ca este firesc ca femeia sa aiba pliuri cutanate vizibile in jurul deschiderii vaginale.  Practic, prin micsorarea excesului de tesut /piele al labiilor, astfel încat labia internă să nu mai depăseasca labia externa, rezulta un aspect mai tineresc care confera un plus substantial de incredere in propria feminitate.

Labioplastie pt. labii mici

Aceasta este cea mai frecventa operatie din sfera esteticii intime feminine.

Cel mai frecvent este vorba despre micsorarea labiilor mici

– labiile mici sunt prea mari si devin vizibile spre exemplu atunci cand persoana poarta un costum de baie sau un pantalon stramt.

Dr. Diveica va alege tehnica chirurgicala potrivita in functie de specificul pacientei si al problemei care se doareste remediata. Scopul este de a contura forma si marimea labiilor intr-o forma si un aspect natural, foarte important, conservand sensibilitatea acestora. Ba chiar, nu de putine ori pacientele spun ca prin inlaturarea unui tesut excedentar, se obtine un plus de sensibilitate.

Tehnici chirurgicale pentru micsorarea si conturarea labiilor mici

Cele mai frecvente sunt metoda exciziei / edge si conturului si metoda wedge. 

Labioplastie wedge versul edge tehnica, desen
Tehnici labioplastie
edge vs. edge; Sursa : www.doftplasticsurgery.com

 

Metoda “edge” pentru micsorarea labiilor mici

– mai este numita si “metoda amputarii” si este folosita atunci cand avem exces de piele (hipertrofie labiala) bine localizat la nivelul labiilor mici. Practic acest exces este indepartat chirurgical, iar noua margine va fi suturata / inchisa. Astfel labiile mici vor avea marginile marginile labiilor mari. 

Metoda “wedge”

– sau metoda “pană” presupune “decuparea” unei “felii” din labie printr-o taietura in forma de V. Este important ca acest lucru sa se realizeze pe cutele pliurilor labiale. 
Considerată cea mai mare evoluție a labioplastiei, tehnica de tip “pană” implică extirparea, în formă de “V”, a unei porțiuni a labiei. Extirparea se face pe cutele naturale ale pliurilor labiale. Această tehnică menține  marginea pielii, păstrează sensibilitatea și are efecte estetice evidente. 

 

Labioplastie pt. labii mari

Desi nu este la fel de frecventa precum corectia labiilor mici, operatia estetica a labiilor mari face parte din estetica intima obisnuita, asa-numita “rejuvenare initima”. Aici avem doua situatii cu care femeila se pot confrunta, in egala masura: prin pierderea volumului natural odata cu varsta, labiile mari au un aspect cazut si se doreste a fi remediat sau, din contra, acestea au volum prea mare, sunt prea proeminente si se vad inestetic prin imbracaminte mulata (cameltoe).

  • Marirea labiilor mari poate oferi un aspect estetic îmbunatatit si tineresc prin transfer de grasime obtinuta  sau prin utilizarea de solutii injectabile pe baza de acid hialuronic.

De obicei este necesar mai putin de 50cc de grasime pentru augmentare bilaterala a labiilor mari.Injectii de grasime sunt efectuate cu canule specializate pentru a evita riscul de sangerare.

Reducerea / micsorarea labiilor mari .
Acest proces de ptoza (cu piele cazuta) a labiei mari poate rezulta din nastere, pierderea în greutate, sau de imbatranire.

Pielea in exces este cel mai bine de excizat prin rezectii elipsoidale longitudinale de piele si grasime subcutanata.

In ce priveste rejuvenarea zonei intime, Dr. Daniela Diveica este printre putinii specialisti in tratamentul Monalisa Touch, rejuvenare vaginala laser neghirurgicala (citeste detalii complete)

 

Poze inainte si dupa labioplastie

Careia dintre dumneavoastra i-ar placea sa-si vada publicate astfel de poze, (chiar daca nu este vizibila identitatea)?

Astfel, desi intr-o prima faza am publicat cateva astfel de poze reprezentative (cu acordul pacientelor), ulterior mi-am dat seama ca in realitate le fac acestor doamne un deserviciu, ca poate nu se simt cu adevar confortabil stiind ca “undeva” exista poze explicite cu zona lor intima ” inainte si dupa”.

Ar mai fi existat posibilitatea unor poze generice,  dar prefer sa va arat totusi ceva real 100%, cu atat mai mult cu cat am o cazuistica foarte bogata pe acest segment.  Asa ca va invit la clinica si va promit o galerie cu foarte multe de cazuri reale pe care le-am operat, si pe care le putem discuta in intimitatea spatiului clinicii si nu public / online. 

Asadar, va astept cu drag!

Dr. Daniela Diveica

Labioplastie sugestiv inainte dupa

Disclaimer

Rezultatele generice, descrise de literatura de specialitate si experinta cazuistica a dr. Daniela Diveica, nu sunt si nu pot fi garantate pentru fiecare pacient in parte, ca de altfel orice tratament sau procedura medicala si/sau estetica. Acestea pot diferi, depinzand de caracteristicile individuale ale fiecarui pacient si raspunsul unic pe care il are fiecare organism uman.

Tel. / Whatsapp

0737 965 600​

Str. Stefan Negulescu, Nr. 34 – Bucuresti

Scroll to Top